A, Nuorten aluesarja, lohko 2

Lätkä - Rockets Loimaa

Eurajoen jäähalli

EJL A voitti kärkikamppailun

Lätkä sai sunnuntaina vieraakseen lohkon toisen tappiottoman joukkueen Loimaan Rocketsin. Vierailijat olivat matkassa vajaalla rosterilla, kun pöytäkirjaan ei oltu merkittynä kuin 10 kenttäpelaajaa. Helppoa peliä ei kuitenkaan kotijoukkueelle tullut, vaan saatiin luistella kaikki kolme erää pisteiden saamiseksi.

Ensimmäinen erä oli vauhdikasta kiekkoa ja kamppailupelaamista. Tilanteet vaihtelivat puolelta toiselle ja erän alku lupailikin viihdyttävää kiekkoa katsomolle. Ajassa 10.09 Lätkän Arttu Kiikola, sai hyvään vauhtiin päästyään kuljetettua kiekon näppärästi aina maalille asti, jossa veivasi vielä veskarin jäihin ja ujutti kiekon lopulta maalin perukoille. Pian tämän jälkeen Lätkä pääsi pari kertaa ylivoimalle, mutta laukaukset jäivät kokonaan uupumaan ja niinpä erätauolle mentiin lätkän 1-0 johdossa.Torjunnat EjL Teemu Seikkula 6 torjuntaa ja Rocketsin veskarille 12 koppia.

Toinen erä alkoi Lätkältä eilisen kolmannen erän toisintona. Ei oltu ihan hereillä ja niinpä ajassa 26.35 vierailijat siirtyivät jo 1-3 johtoasemaan. Onneksi seuraavan maalin teki kotijoukkue. Joonas Nordlund kavensi ottelun 2-3:een ajassa 31.28 ja tämä maali oli tärkeä koko ottelun kulun kannalta. Tämän jälkeen Lätkän peli palasi omalle tasolleen ja heti seuraavalla ylivoimalla päästiin pistämään peli tasoihin Jari Aallon tarkalla rannevedolla. Seuraavaa ylivoimaa ei pystytty hyödyntämään, mutta erän lopulla maalinedus hässäkän päätteeksi Onni Impola rusikoi kiekon reppuun ja peli kotijoukkueelle 4-3. Torjunnat EjL 15 ja Rockets 16 koppia.

Kolmannessa erässä rupesi jo näkymään vastustajan kahden kentän peluutus. Virtaa ei enää riittänyt kontroloituihin viisikko hyökkäyksiin vaan enemmänkin Rocketsin peli oli muutaman yksittäisen yrityksen varassa. Lätkällä sen sijaan oli pelaajia rosterissa ja luistin liikkui. Ajassa 44.52 Toni Tynkkynen lisäsi kotijoukkueen johdoksi 5-3 ja parin minuutin kuluttua oli Valtteri Riikilän onnistua. Lopullisen sinetin pelille löi Eemil Puhakka ajassa 53.50, joka karvasi kiekon alivoimalla Rocketsin päädystä ja löi kiekon tyhjään maaliin vastustajan veskarin seikkaillessa maalin takana.

Lätkä voitti kärkikamppailun 7-3 lukemin. Torjunnat EjL Teemu Seikkula yhteensä 29 ja Rockets 44 koppia. Kotijoukkueen tehopisteet jakautuivat tänään mukavasti usealle eri pelaajalle. EjL.n seuraava peli on ensi lauantaina, jolloin matkataan Nokialle.