A, Nuorten aluesarja, lohko 2

Lätkä - K-Ahmat Valkeakoski

Eurajoen jäähalli

EJL A - Kiekko-Ahmat päättyi pistejakoon

Lätkän A kohtasi sunnuntain ottelussa Kiekko-Ahmat Valkeakoskelta. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen päättyi lopulta Lätkän 5-9 voittoon, vaikka peliä johdettiin jo 0-4 lukemin. Sunnuntain peli ei ollut yhtään helpompi.

Ottelu alkoi Lätkän kannalta hienosti, sillä ajassa 3,22 Otto Katavisto siirsi kauden avausmaalillaan Lätkän 1-0 johtoon. Myös vierailijoilla oli pelin alussa muutama hyvä maalipaikka ja pidempi hyökkäys, mutta Lätkän maali varjeltui takaiskulta. Pelikellon näyttäessä aikaa 7.07 Ahmat lopulta onnistuivat tasoittamaan pelin ja vain kolmen minuutin kuluttua vierailijat onnistuivat toistamiseen ylivoimalla. Lätkä ei kuitenkaan tästä hätkähtänyt vaan pystyi reilun minuutin kuluttua tasoittamaan pelin 2-2 :een Eemil Puhakan toimesta. Tämän jälkeen Lätkä pääsi ylivoimalle ja Otto Katavisto onnistui toistamiseen rusikoimaan kiekon maalin edestä verkon perukoille, Maalin jälkeinen vaihto kuitenkin osotti taasen tärkeytensä. Vain 23 sekuntia yv-maalista niin kiekko oli taas Lätkän maalissa ja vierailijat tasoittivat pelin. Sekava erä sai Lätkän kannalta huonon päätöksen, kun Ahmat siirtyivät 3-4 johtoon ajassa 14.35, joka jäi myös erä tulokseksi.

Toinen erä olikin sitten Lätkältä ihan kelpo kiekkoa. Myös puolustus pelaaminen oli huomattvasti tiiviimpää kuin ensimmäisessä erässä. Ajassa 26.36 Joonas Nordlund onnistui hienolla yksilösuorituksella veivaamaan ylivoimalla tasoituksen. Ja vain muutaman minuutin kuluttua oli Onni Impolan vuoro onnistua maalinteossa, Erän loppupuolella Ahmat kuitenkin väänsivät pelin jälleen tasoihin, mutta jäähy viimeisellä minuutilla kostautui vierailijoille. Eemil Puhakka siirsi kotijoukkueen erätauolle 6-5 johtoasemassa.

Kolmas erä oli jäähyjen siivittämä. Alkuun oli pieniä rangaistuksia molemmin puolin, mutta erän puolivälissä Lätkä pääsi ison rangaistuksen turvin pelaamaan ylivoimaa. Sitä ei kuitenkaan päästy hyödyntämään ja erän lopulla Lätkän oma rangaistus antoi vierailijoille mahdollisuuden tasoitukseen. Ja sen Ahmat pystyivät myös käyttämään hyväkseen ajassa 58.58, jonka johdosta peli päättyi pistejakoon lopputuloksella 6-6.

Torjunnat kertovat myös pelin tasaisuudesta. Lätkän maalilla Henri Raitanen 36 torjuntaa ja vastujan veskarilla 31 koppia. Lätkän tehokkain peluri oli B-junioreista lainalla ollut ja toisen pelin putkeen pelannut Julius Pentti 0+4 tehoilla. Eemil Puhakka ja Onni Impola merkkauttivat molemmat 3 pistettä.