A, Nuorten aluesarja, lohko 2

Rockets Loimaa - Lätkä

Loimaan jäähalli

EJL A hävisi kärkikamppailun

1. Lätkä A matkusti lauantaina Loimaalle Rocketsin vieraaksi. Ottelu oli samalla sarjan kärkikamppailu.

Peli lähti molemmilta joukkueilta hyvin liikkeelle. Hyökättiin ja puolustettiin mallikkaasti. Ajassa 4.11 Eemil Puhakka onnistui siirtämään vierailijat 0-1 johtoon ja heti perään otettu kaksi minuuttinenkin saatiin hoidettua ilman takaiskuja. Paikkoja tuli tasaisessa erässä molempiin päihin ja peli oli viihdyttävää kiekkoa myös katsojille. Maalivahdit pelasivat myös todella hyvin, mutta erän lopulla kotijoukkue onnistui ylivoimalla tasoittamaan erätulokseksi 1-1. Torjunnat Rockets 7 ja Lätkän maalilla Teemu Seikkula 9 koppia.

Toinen erä alkoi Lätkältä huonosti, kun oman pään huolimaton pelaaminen kostautui jo ajassa 20.53. Lätkän peli oli koko erän alun hermostunutta ja virheitä tuli tasaisin väliajoin. Onneksi ei kotijoukkue onnistunut paikoista lisämaaleja tekemään. Lätkä sensijaan onnistui tasoituksessa, kun Niki Mutta pisti kiekon reppuun ajassa 26.38. Kauaa ei juhlittu tasoitusta, sillä pelikellon näyttäessä aikaa 32.57 Rockets siirtyi jälleen kuskin paikalle. Seuraava maali syntyi jo alle minuutin päästä Lätkän verkkoon. Tosiasiassa kiekko ei koskaan käynyt maalissa, mutta vaikka Lätkän pelaajat kovasti protestoivatkin niin tuomarikaksikko näytti keskiympyrää. Maali syntyi jälleen ylivoimalla. Lätkä onnistui vielä erän lopulla kaventamaan, kun jäähyaitiosta vapautunut Topias Ala-Siuru karkasi läpiajoon onnistuneesti. Erätauolle siis 4-3 lukemista. Torjunnat Rockets 5 ja Lätkän maalivahdille 16 koppia.

Kolmas erä olikin sitten melkoinen näytelmä, jossa isossa roolissa olivat sekä pelaajat että tuomarit. Lätkän jäähy kostautui erän puolivälin jälkeen ja kotijoukkue siirtyi 5-3 johtoon ajassa 54.23. Heti seuraavassa vaihdossa Lätkä kuitenkin onnistui jälleen kipuamaan maalin päähän, kun Toni Tynkkynen viimeisteli illan komeimman kuvion päätteksi pelin 5-4:ään. Maalin jälkeinen hyvä olo kostautui sillä keskialueen kiekon menetyksen päätteeksi kotijoukkue siirtyi jälleen kahden maalin karkumatkalle. Koko erän ajan näytti siltä, että välillä jäähyjä vihellettiin helposti ja toisaalta ei lainkaan. Lätkä kärsi selvästi enemmän epäselvästä tuomarilinjasta kuin kotijoukkue. Ajassa 57.46 Lätkä joutui kahden miehen alivoimalla nujakoinnin päätteeksi. Kotijoulkue selvisi tilanteesta ilman rangaistuksia. Seuraavalla minuutilla kiekon tavoittelu tilanteessa Lätkän pelaaja ja Rocketsin maalivahti törmäsivät rajusti yhteen ja soppa oli valmis.Tilanteesta tuomittiin Lätkän pelaajalle ottelurangaistus. Lisämaaleja ei kotijoukkue pystynyt kahden miehen ylivoimallakaan enää värkkäämään, joten ottelu päättyi Rocketsin 6-4 voittoon.

Torjunnat Rockets 23 ja Lätkän maalilla Teemu Seikkula otti yhteensä 40 koppia. Lätkä otti ottelussa yhteensä 67 minuuttia jäähyjä ja menetti pelikieltojen vuoksi huomisesta pelistä 3 pelaajaa. Lätkä kohtaa huomenna Eurajoella Nokian pyryn klo 14.30 alkavassa ottelussa.