A, Nuorten aluesarja, lohko 2

Lätkä - Vaps Vammala

Eurajoen jäähalli

EJL A päätti voitokkaasti syyskauden

Lätkän A kohtasi syysjakson viimeisessä ottelussa Vapsin , jolle hävittiin edellisessä kohtaamisessa lokakuussa peräti 7-1 lukemin. Sekä kotijoukkue että vierailijat olivat pelaamassa vajaalla kolmella kentällisellä.

Ottelun alku olikin melko varovaista tunnustelua molemmin puolin. Kiirettä ei juuri näyttänyt olevan kentällä kenelläkään. Muutamia paikkoja kuitenkin saatiin luotua molempiin päihin, mutta veskarit nollasivat harvat huippupaikat. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintäkin saatiin vasta ajassa 15.25, kun Vaps otti kaksiminuuttisen. Ylivoimaa ei Lätkä kuitenkaan pystynyt hyödyntämään ja loppueräkään ei tuonut maalia kumpaankaan päähän , joten erätauolle 0-0 lukemista.

Ottelu kaipasi selvästikin avausmaalia ja sellainen saatiinkin ajassa 23.58, kun Otto Katavisto onnistui maalinteossa. Reilun minuutin päästä olikin sitten Vapsin vuoro juhlia tasoitusta komealla maalilla hyvän karvauksen päätteksi. Lätkä ei tästä kuitenkaan hätkähtänyt vaan minuutin päästä siirtyi jälleen johtoon, kun Artturi Tuure pistui kiekon verkon perukoille. Molemmat joukkueet pääsivät erän aikana ylivoimalle, mutta tulosta ei syntynyt kumpaankaan päähän. Erätauolle mentiin Lätkän 2-1 johdossa.

Kolmas erä alkoi Lätkältä hyvin, sillä ajassa 41.55 Valtteri Riikilä rusikoi maalin edestä tilanteeksi 3-1 Lätkälle. Kauaa ei taaskaan juhlittu, sillä pelikellon näyttäessä aikaa 43.00 tasan oli ottelu lukemissa 3-2. Tämän jälkeen vierailijoille oikein tarjottiin tasoitusta, kun ensin otettiin jäähy ja heti perään tuomittiin vastustajalle rangaistuslaukaus. Sarjan parhaisiin lukeutuva pistemies Vapsista asettui vetäjäksi, mutta Lätkän maalilla Henri Raitanen teki eleettömän varman torjunnan ja piti kotijoukkueen voiton syrjässä kiinni. Lätkä otti vielä erän puolivälin jälkeen kaksi jäähyä, mutta hyvillä torjunnoilla ja hieman rouva fortunankin avustuksella vierailijat eivät pystyneet peliä tasoittamaan. Ajassa 59.10 Otto Katavisto teki helpottavan 4-2 maalin ja loppu olikin sitten summerin odottelua.

Ottelu päättyi siis Lätkän 4-2 voittoon ja se nousi ainakin hetkellisesti jälleen sarjan piikkipaikalle kaikki ottelut tosin pelanneena. Alapuolella olevilla joukkueilla on vielä ottelut ensi viikonloppuna edessä ennen lopullista sarjataulukkoa. Lätkän voiton takuumiehinä tänään toimivat maaliavahti Henri Raitanen ja kaksi maalia viimeistellyt Otto Katavisto. Vapsin veskari torjui 21 kertaa ja Lätkän maalilla Raitanen peräti 41 koppia. Kevään ottelu ohjelma julkaistaan joulukuun puolivälin jälkeen.