Ajankohtaista koronaviruksesta
Julkaistu: 12.03.2020 00.00

Ajankohtaista koronaviruksesta

Koronaviruksen vaikutukset jääkiekon sarja- ja harrastustoimintaan

Jääkiekkoliiton kilpailuvaliokunta ja liittohallitus kokoontuvat torstai-iltana ja linjaavat tällöin koronaviruksen aiheuttamat toimenpiteet liittyen jääkiekon sarja- ja harrastustoimintaan. Päätöksistä tiedotetaan myöhemmin torstai-iltana.

Ennen tätä Jääkiekkoliitto ei ota kantaa mahdollisiin otteluiden ja sarjojen perumiseen.

Ohje joukkueille ja seuroille on, että viranomaisten ohjeita tulee seurata ja noudattaa kaikessa toiminnassa. Päätökset harjoitusten järjestämisestä tehdään seurakohtaisesti

Jääkiekkoliitto seuraa aktiivisesti tilannetta kotimaassa. Yleisohje on, että viranomaisten ohjeita tulee seurata ja noudattaa, niin halleilla kuin niiden ulkopuolella.

Muistutamme hyvän käsihygienian ja käsien säännöllisen saippuapesun merkityksestä koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi ja muiden virustautien välttämiseksi. Joukkueiden kannattaa kiinnittää korostetusti huomiota ennaltaehkäiseviin toimenpiteisiin, esimerkkeinä:

- hyvän käsihygienian lisäksi muistutus joukkueen ja seuran puolesta siitä, että kasvojen koskettelua tulee välttää ja yskiminen ja aivastaminen tulee suunnata hihaan - koronavirus leviää etupäässä pisara- ja kosketustartuntana

- käsidesin saatavuus hallilla ja bussimatkoilla, erityisesti tilanteissa, joissa ei ole mahdollisuutta käsien pesuun

- harjoituksiin ja peleihin kielto käyttää toisen pelaajan juomapulloa, pyyhettä tai muita hygieniatarvikkeita

- täysien pukukoppien välttäminen esim. vuorottelulla ja/tai siirtämällä suihkukäynnit pois hallilta pelaajien koteihin

- flunssaoireiden ilmetessä kielto osallistua joukkueen/seuran tapahtumiin

- mikäli pelaaja on lähiaikoina ollut epidemia-alueiksi määritellyillä alueilla, kannattaa joukkueen/seuran tapahtumiin osallistumista harkita kahden viikon varoajan verran

Huhtikuussa järjestettävien turnausten osalta ohje on, että viranomaisten ohjeistuksia tulee noudattaa kaikilta osin ja toimia niiden mukaan. Turnausjärjestäjien tulee luonnollisesti informoida turnauksiin osallistuvia joukkueita mahdollisimman pian, jos peruutuksia tai muutoksia tulee. Kannattaa huomioida, että mahdolliset ulkomailta turnauksiin tulevat joukkueet saattavat joutua perumaan osallistumisensa asuinmaidensa tilanteen tai matkustusrajoitusten vuoksi, vaikka Suomessa turnaus voitaisiin järjestää.

Ulkomailla järjestettäviin turnauksiin liittyen paikalliset viranomaiset antavat ohjeistuksen omassa maassaan/alueellaan liittyen koronaviruksen uhkaan ja mahdollisiin toimenpiteisiin. Paikalliset turnausjärjestäjät puolestaan informoivat turnauksiin ilmoittautuneita joukkueita koronaviruksen mahdollisista vaikutuksista turnauksiin. Jokaisen kannattaa arvioida osallistuminen ulkomaan turnauksiin mm. kohdemaan tilanteen mukaan.

Lue lisää:
- Olympiakomitean tiedote 11.3.
- THL:n verkkosivut

Seuran uusimmat