Seuran toimintasäännöt toiminnassa mukana oleville
11.3.2020 22:36 Uutiset / Pääsivusto

Jos kohtaamme epäasiallista käytöstä seurassamme – otamme sen vakavasti (seuran toimihenkilöt sitoutuneet toimintasääntöihin)

Kerro meille, jos kohtaat epäasiallista käytöstä seurassamme – otamme sen vakavasti

Haluamme jatkuvasti kehittää toimintaamme ja olla turvallinen ja iloa tuottava harrastuspaikka kaikille. Seurassamme työskentelevät ja vapaaehtoiset lasten ja nuorten kanssa toimivat aikuiset ovat sitoutuneet alla oleviin toimintasääntöihin, joiden tarkoitus on ennaltaehkäistä kaikenlaista epäasiallista käyttäytymistä harrastuksessa.Nämä säännöt auttavat vanhempia, lapsia ja valmentajia tunnistamaan epäasiallista käytöstä. Siksi suosittelemme, että käytte nämä säännöt läpi lapsenne kanssa yhdessä.

Toivomme, että ilmoitat meille heti, jos kohtaat minkäänlaista epäasiallista käyttäytymistä seuramme järjestämän toiminnan parissa.
Ota yhteyttä lapsesi valmentajaan tai valmennusvastaavaan Vesa Leskiseen (040 586 0304, vesa.leskinen@eurajoenlatka.fi) tai seuran puheenjohtajaan Tapio Koivuseen (040 576 8883, tapio.koivunen@eurajoenlatka.fi)

Kuuntelemme ja otamme huolen vakavasti. Jokaista valitusta käsitellessämme pidämme keskiössä lapsen- ja nuoren hyvinvoinnin. Kuulemme kaikkia osapuolia ennen kuin päätämme jatkotoimenpiteistä. Seurassamme kurinpidolliset päätökset tekee aina seuran johtokunta.

Seuramme toimintasäännöt lasten ja nuorten kanssa toimiville työntekijöille ja vapaaehtoisille
(Jokainen seuran toimihenkilö on sitoutunut näihin sääntöihin allekirjoituksellaan):

Lapsilla ja nuorilla on oikeus kunnioittavaan kohteluun

Kunnioittava puhetyyli
Lapsille ja nuorille tulee puhua rohkaisten ja itsetuntoa vahvistaen.
Lapsia ja nuoria ei saa vähätellä, haukkua, uhkailla tai nöyryyttää missään tilanteessa.
Rasistista tai syrjivää kielenkäyttöä ei sallita missään tilanteessa.
Ketään ei jätetä vaille huomiota.

Kunnioittava kurinpito
Jos lapsi tai nuori toimii väärin, on tilanteeseen puututtava reilusti, kunnioittavasti ja lapsen kehitystason huomioiden. Lapsille ja nuorille tulee antaa selkeät ohjeet, siitä mikä on sallittua ja mikä ei. Huonoa käyttäytymistä ilmetessä lapselle tulee antaa mahdollisuus pyytää anteeksi ja korjata toimintaansa.Lapsen ja nuoren kanssa tulee keskustella rauhallisesti ja asiallisesti tapahtuneesta.
Kaikenlaiset fyysiset, nöyryyttävät tai pelottavat rangaistukset on kielletty. Lasten ja nuorten vähättely tai haukkuminen on kielletty kaikissa tilanteissa.

Seksuaalinen tai sukupuoleen perustuva häirintä on kielletty
Seksuaalista häirintää on esimerkiksi seksuaalissävytteiset vitsit ja huomautukset, kehon ja ulkonäön kommentointi, epäasiallisten viestien lähettämien, seksuaalisesti vihjailevat eleet tai ilmeet, seksuaaliset puheet tai kaksimieliset vitsit, homottelu tai huorittelu, vartaloa, pukeutumista tai yksityiselämää koskevat huomautukset tai kysymykset, epäasialliset seksuaaliset viestit, kuvat ja videot ja seksiä koskevat ehdotukset tai vaatimuksista.
Sukupuoleen perustuvaa häirintää on esimerkiksi halventava puhe toisesta sukupuolesta tai toisen sukupuolen alentaminen.

Lapsilla ja nuorilla on oikeus koskemattomuuteen
Fyysisen kontaktin tulee aina perustua lapsen tai nuoren tarpeeseen, esimerkiksi ohjaamiseen ja avustamiseen, kannustamiseen sopivalla tavalla tai lohduttamiseen. Lapsella tai nuorella on oikeus kieltäytyä fyysisestä kontaktista milloin vain, ellei siitä kieltäytyminen uhkaa hänen turvallisuuttaan.
Jos nuoresta tai lapsesta kiinnipitäminen on välttämätöntä hänen toiveidensa vastaisesti, esimerkiksi tilanteessa, jossa lapsi tai nuori voi vahingoittaa itseä tai muita, on siitä kerrottava heti tilanteen päätyttyä seuran johdolle.

Lapsilla ja nuorilla on oikeus päihteettömään harrastusympäristöön
Valmentajat ja muut lasten ja nuorten kanssa työskentelevät aikuiset eivät käytä alkoholia tai muita päihteitä, eivätkä ole päihteiden vaikutuksen alaisena urheilijoiden läsnä ollessa.
Valmentajat tai muut lasten ja nuorten kanssa työskentelevät aikuiset eivät tarjoa alkoholia tai päihteitä urheilijoille tai kannusta heitä käyttämään päihteitä.

Jos haluat apua tai tukea urheiluharrastuksessa tapahtuneeseen epäasialliseen käytökseen, voit olla yhteydessä myös Et ole yksin-palveluun. Palvelussa voi jutella nimettömästi ammattilaisen kanssa. www.etoleyksin.fi


   
Lisää uutisia
Eurajoen Lätkä
«  Toukokuu   »
Kategoriat